Missing PyPLC device server in TangoBox 9.3

I downloaded TangoBox 9.3 from the link provided in the documentation:
https://tango-controls.readthedocs.io/en/latest/installation/virtualmachine.html#tangobox-9-3

and I see that the PyPLC device server is not installed in docker container tangobox-com. It is however mentioned in the documentation. And It was in TangoBox 9.2

Is this normal? Is there a reason ?

Thank you
Thanks, Jean-Claude for reporting this. It could be some bug.
However, when looking at this Dockerfile, the PyPLC should be installed.
I do not have VirtualBox/TangoBox installed at this moment, to check.
Anyway, did you try to rebuild the tango-com docker image? Or did you try to start a new PyPLC server with Astor?

All the best,
Piotr
There is no Device Server in DB smile
And more, there is no home/Dockerfiles directory smile

Attached a printscreen.

Thanks.

Hi Jean-Claude, you may try to click in Astor the "Start new" button, then "Create New Server" and use PyPLC as the Server name. If the device server is present on the container it should start. Please refer to this section of Astor documentation.

Regarding images, these could be get from the repo: https://gitlab.com/tango-controls/tangobox

All the best,
Piotr
Hi Piotr,

i think the PyPLC device server is not present on the container, and it is impossible to install it in the DB with Astor.

FYI,
i downloaded TangoBox-9.3-aws.ova package
and imported running in virtualbox 6.1.22

Thanks.
 
Register or login to create to post a reply.